Το «No Mow May» πιάνει για να σώσει τους επικονιαστές

0
Το «No Mow May» πιάνει για να σώσει τους επικονιαστές
No Mow May - Γυναικεία σαλόνια σε μακρύ γρασίδι με λουλούδια

Σε όλη την Upper Midwest, ορισμένες μπροστινές αυλές θα φαίνονται λίγο απείθαρχοι τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές πόλεις παρατηρούν „No Mow May», μια πρωτοβουλία διάρκειας ενός μήνα που αποθαρρύνει τη χρήση ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων και χαλαρώνει τις διατάξεις για τα ζιζάνια και το κούρεμα για να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να μην κόβουν το γρασίδι τους.

Γιατί No Mow May;

Το να κάνετε ένα διάλειμμα από το κούρεμα του γκαζόν σας μπορεί να είναι εξαιρετικό για το περιβάλλον και το πορτοφόλι σας. Ενώ εξοικονομείτε χρήματα για το κούρεμα, θα προσφέρετε στις μέλισσες επιπλέον φυτική ζωή – με τη μορφή ψηλού γρασιδιού και άγριων πικραλίδων, βιολετών και τριφυλλιών.

Το κούρεμα και τα ζιζανιοκτόνα εμποδίζουν την ανάπτυξη αυτών των γηγενών ειδών αυλής. Παρά την ελκυστικότητα ενός φρέσκου πράσινου χλοοτάπητα, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τις γηγενείς μέλισσες, όπως οι μέλισσες βασίζονται στη βιοποικιλότητα για ενδιαιτήματα και πηγές τροφίμων.

Αν και μπορεί να φαίνεται ειρωνικό για τους αγαπημένους σας παρόχους φροντίδας γκαζόν να γράφουν για το No Mow May, το να αφήνετε περισσότερα γηγενή είδη να αναπτύσσονται στην αυλή σας είναι η τέλεια αρχή για ένα μεγαλύτερο έργο που θα κρατήσει τους επικονιαστές να επιστρέφουν όλο το χρόνο.

Πώς ξεκίνησε το No Mow May

Τώρα το Mow May ξεκίνησε πραγματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Lawrence, στο Appleton του Ουισκόνσιν, αποφάσισαν να φέρουν το No Mow May στην πολιτεία αφού είδαν τον αντίκτυπό του σε όλη τη λίμνη.

Στο Ουισκόνσιν, οι ερευνητές Israel del Toro και Relena Ribbons ανακάλυψαν χλοοτάπητες «No Mow» που φιλοξενούσαν πενταπλάσιο αριθμό μελισσών που απειλούνται με εξαφάνιση και τριπλάσια είδη μελισσών από γρασίδι που δεν συμμετείχαν.

Το πρώτο No Mow May της Appleton ήταν το 2020. Έκτοτε, το έργο έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Δώδεκα πόλεις του Ουισκόνσιν συμμετείχαν στο No Mow May του 2021, όπως και κοινότητες στην Αϊόβα, τη Μινεσότα, το Ιλινόις και τη Μοντάνα.

Το „No Mow May“ έχει γίνει ένας πρακτικός τρόπος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να βοηθήσουν τους τοπικούς πληθυσμούς μελισσών που μειώνονται με τις δικές τους αυλές.

Πρέπει να συμμετέχετε στο No Mow May;

Εάν η κοινότητά σας συμμετέχει στο No Mow May φέτος, η συμμετοχή μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τις γηγενείς μέλισσες, εξοικονομώντας επίσης χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα του γκαζόν, από αέριο για το χορτοκοπτικό σας μέχρι λίπασμα για την αυλή σας.

Ξεσπάτε μόνοι σας; Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τοπικές διατάξεις για τα ζιζάνια και τυχόν πιθανούς κανονισμούς HOA και εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με την υπόλοιπη κοινότητά σας για το No Mow May.

Σε Stevens Point, Ουισκόνσιν, για παράδειγμα, ο δήμαρχος David Wiza αναμένεται να εγκρίνει το δεύτερο ετήσιο No Mow May της πόλης. Ενώ συζητούσαμε το έργο με τους Point/Plover Metro Wireενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες κατοικιών «να σέβονται το περιβάλλον, αλλά παρακαλούμε να σέβονται και τους γείτονές σας».

Ο Israel del Toro τονίζει επίσης ότι οι φιλικοί βουβοί επισκέπτες που αποκαλούν την αυλή σας σπίτι χρειάζονται φαγητό και βιότοπο πέρα ​​από τον Μάιο.

«Αυτό που έκανες για ένα μήνα, είναι ωραίο, βοηθάει», είπε πρόσφατα Οι Νιου Γιορκ Ταιμς. «Αλλά τι θα κάνετε το υπόλοιπο καλοκαίρι ή τον υπόλοιπο χρόνο, για να βεβαιωθείτε ότι οι επικονιαστές μας προστατεύονται;»

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο No Mow Μάιο

  • Βάλτε ένα υπογράψτε στην αυλή σας για να δείξεις ότι είσαι μέρος του κινήματος. Εάν η κοινότητά σας συμμετέχει στο No Mow May, μπορεί να λάβετε ένα κατά την εγγραφή σας ή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας. Θα αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση και μπορεί να πείσετε τους γείτονές σας να συμμετάσχουν!
  • Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Bee City USA προτείνει να διατηρηθεί ένα κομμένο buffer ή περιοχή στην αυλή σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σύγκρουσης με διατάγματα ή με γείτονες, να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν χώρο να παίξουν και οι περιοχές που δεν κουρεύεστε να φαίνονται σκόπιμες αντί να είναι υπερβολικές.
  • Κάθε λουλούδι μετράει! Χρησιμοποιήστε τον επιπλέον χρόνο που θα έχετε μη κουρεύοντας για να φυτέψετε κάποια ιθαγενή είδη φιλικά προς τους επικονιαστές στην αυλή σας.
  • Mow Less May (εάν το No Mow May δεν λειτουργεί για εσάς): Εάν δεν μπορείτε να περάσετε ολόκληρο τον μήνα χωρίς κούρεμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να μειώσετε τη συχνότητα που κόβετε για να βοηθήσετε τις γηγενείς μέλισσες, διατηρώντας το γρασίδι σας φρέσκο.

Περισσότεροι τρόποι για να βοηθήσετε τα εγγενή είδη μελισσών

Μετά τα τέλη Μαΐου, υπάρχουν πολλά έργα εξωραϊσμού για να μετατρέψετε την αυλή σας σε ένα σπίτι για γηγενείς μέλισσες όλο το χρόνο. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν κήπο με επικονιαστές, έναν κήπο βροχής ή έναν κήπο με πεταλούδες ή ακόμα και να μετατρέψετε μέρος της αυλής σας σε λιβάδι αγριολούλουδων.

Αν ψάχνετε τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αυλή σας για να σώσετε επικονιαστές πέρα ​​από το No Mow May, οι επαγγελματίες εξωραϊσμού μας είναι μόνο μια κλήση ή ένα κλικ μακριά.

Κύρια φωτογραφία: langll / Pixabay

Annie Parnell

Annie Parnell

Με καταγωγή από την περιοχή της Ουάσιγκτον, DC, η Annie Parnell είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και παραγωγός ήχου με έδρα το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Είναι παθιασμένη με την κηπουρική, την υπαίθρια αναψυχή, τη βιωσιμότητα και όλα τα πράγματα με τη μουσική και την ποπ κουλτούρα.

Schreibe einen Kommentar