Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στην αυλή σας

0
Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στην αυλή σας
Φυσικό μανιτάρι στο γρασίδι

Τα μανιτάρια μπορεί να φαίνονται ιδιότροπα και είναι καλά για την εισαγωγή θρεπτικών συστατικών στο χώμα σας, αλλά όταν εμφανίζονται πάρα πολλά μανιτάρια στην αυλή σας μπορεί να είναι αντιαισθητικά και επικίνδυνα για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Ευτυχώς, είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στην αυλή σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στην αυλή σας

Δικαιώματα φωτογραφίας: Pexels / Pixabay

Φυσικές Μέθοδοι

Αν ψάχνετε για μια φυσική λύση στο πρόβλημα των μανιταριών σας, δοκιμάστε αυτές τις επιλογές για την απομάκρυνση των μυκήτων.

Μαγειρική σόδα

Ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού θα αυξήσει την ισορροπία του pH στην αυλή σας για να εμποδίσει σταδιακά την ανάπτυξη των μανιταριών.

ΜΗΧΑΝΗ γκαζον

Είναι πιθανό να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια στο γκαζόν σας κουρεύοντάς τα, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το κούρεμα πάνω από μανιτάρια μπορεί να προκαλέσει κομμάτια και σπόρια απλωθεί σε όλη την αυλή σαςπου θα επιδεινώσει το πρόβλημα, και ο υπόγειος μύκητας θα παραμείνει άθικτος.

Αφαίρεση με το χέρι

Ψάχνετε να λερώσετε τα χέρια σας; Μπορείτε να αφαιρέσετε τα μανιτάρια σας με το χέρι, αρκεί να φοράτε ένα καλό ζευγάρι γάντια και να τα πετάξετε σε έναν κάδο σκουπιδιών ή σε πλαστική σακούλα (όχι στο σωρό κομποστοποίησης!).

Το παιχνίδι της αναμονής

Τα μανιτάρια θα εξαφανιστούν επίσης μόνα τους όταν οι συνθήκες στην αυλή σας δεν είναι πλέον κατάλληλες γι‘ αυτά, οπότε αν καταφέρετε να ξεριζώσετε την αιτία εγκαίρως, το πρόβλημα με τα μανιτάρια μπορεί να επιλυθεί μόνο του. Ωστόσο, η αναμονή μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς τα μανιτάρια εξαπλώνονται απελευθερώνοντας σπόρια μόλις φτάσουν σε ώριμο μέγεθος.

Χημικές Μέθοδοι

Μυκητοκτόνο

Πολλά μυκητοκτόνα είναι διαθέσιμα προς αγορά για την αντιμετώπιση προβλημάτων μανιταριών στην αυλή σας. Ωστόσο, αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή σε χώρους όπου παίζουν κατοικίδια και παιδιά. Τα μυκητοκτόνα θα σκοτώσουν μόνο τα ορατά καρποφόρα σώματα, δεν θα διώξουν τα νέα μανιτάρια ή θα εξαλείψουν τους υπόλοιπους μύκητες υπόγεια.

Δεδομένου ότι είναι τοξικά και μπορεί να είναι αναποτελεσματικά, τα μυκητοκτόνα είναι συχνά δεν προτείνεται εκτός αν τους προτείνει κάποιος επαγγελματίας.

Αζωτο

Τα χημικά λιπάσματα με βάση το άζωτο θα επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο αποσυντίθεται η οργανική ύλη, μειώνοντας την πιθανότητα προσβολής από μύκητες. Ωστόσο, πάρα πολύ άζωτο θα οδηγήσει στη δημιουργία νιτρικών αλάτων, τα οποία μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, τα ρέματα και τις εκβολές ποταμών.

Αντ ‚αυτού, σκεφτείτε ένα οργανικό λίπασμα. Δεδομένου ότι αυτά δεν οδηγούν σε νιτρικά άλατα, είναι μια κοινή εναλλακτική λύση που είναι ευγενική με το γρασίδι σας.

Γιατί μεγαλώνουν τα μανιτάρια στην αυλή μου;

Τα μανιτάρια ευδοκιμούν σκοτεινά, υγρά περιβάλλοντα με άφθονη ύλη που αποσυντίθεται, όπου εξαπλώνονται απελευθερώνοντας σπόρια. Αυτές οι συνθήκες μπορούν να δημιουργηθούν με κακή αποστράγγιση ή λιμνάζοντα νερά, σκιερούς χλοοτάπητες και υψηλή οργανική ύλη στο χώμα σας.

Αποχέτευση/Λίμσιμα Νερά

Εάν παρατηρείτε μανιτάρια στην αυλή σας, μπορεί να είναι σημάδι λιμνάζοντος νερού ή ζητημάτων άρδευσης και αποστράγγισης. Αυτά είναι ιδιαίτερα κοινά αν ζείτε δίπλα στο νερό ή σε μια βροχερή περιοχή, από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό έως την Ακτή του Κόλπου.

Εκτός από το υδάτινο περιβάλλον, πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν λιμνάζοντα νερά στην αυλή σας, από αχυρόχωμα και τύπο εδάφους έως απλό παλιό υπερβολικό πότισμα.

Απόχρωση

Το πλούσιο, σκιερό γκαζόν σας μπορεί να δημιουργεί τον τέλειο βιότοπο για την ανάπτυξη των μανιταριών. Τα μανιτάρια ευδοκιμούν στο σκοτάδι – θυμηθείτε, στην άγρια ​​φύση, βρίσκονται συνήθως φωλιασμένα κάτω από ογκόλιθους ή στους κορμούς των δέντρων. Τα μανιτάρια σας μπορεί επίσης να προέρχονται από το κατάστρωμά σας ή από το χώρο ανίχνευσης.

Οργανική ύλη

Μιλώντας για δέντρα, τα μανιτάρια λατρεύουν να τρέφονται από σάπια ύλη όπως κλαδιά και φύλλα δέντρων. Η υψηλή παρουσία οργανικής ύλης είναι εξαιρετική για το γκαζόν σας, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε φρενίτιδα για τη διατροφή των μυκήτων. Έχεις σκύλο; Τα απορρίμματα κατοικίδιων και ζώων είναι μια άλλη κοινή πηγή τροφής με μανιτάρια.

Πώς να εμποδίσετε τα μανιτάρια να επιστρέψουν

Για να μην επιστρέψουν τα μανιτάρια σας, επιστρέψτε στην αρχική σας διάγνωση γκαζόν. Είτε η αποστράγγιση, η σκιά ή η οργανική ουσία είναι ο ένοχος, υπάρχουν πολλές απλές λύσεις για να διατηρήσετε την αυλή σας χωρίς μανιτάρια.

Ποτίστε με τον σωστό τρόπο

Εάν ένας υδαρής χλοοτάπητας ευνοεί τους μύκητες σας, ελέγξτε τους ψεκαστήρες και το πρόγραμμα ποτίσματος. ο τόνος μπορεί να δοκιμάσει θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο καλά λειτουργούν οι αυτόματοι καταιονιστήρες σας.

Νερό με το χέρι; Δείτε τις συμβουλές μας για την ανάπτυξη ενός υγιεινού προγράμματος ποτίσματος που διατηρεί την αυλή σας τρέφεται και διατηρεί το πότισμα.

Βελτίωση της άρδευσης

Εάν ποτίζετε σωστά αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε λακκούβες, υπάρχουν μερικές επιλογές για να διατηρήσετε την αυλή σας υγιή και να αυξήσετε την άρδευση.

  • Δοκιμάστε να προσθέσετε λίπασμα εάν έχετε αργιλώδες έδαφος, το οποίο στραγγίζει αργά και παγιδεύει το νερό.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αποκολλήσετε και να αερίσετε το χώμα σας καθαρίζοντας τα παλιά ριζικά συστήματα και φροντίζοντας το έδαφος με αεριστή.
  • Εάν η αυλή σας βρίσκεται σε λόφο, μπορείτε να προσθέσετε έναν κήπο βροχής ή ένα σύστημα αποχέτευσης.

Αυξήστε το ηλιακό φως

Μην θυσιάσετε τη σκιερή σας όαση μόνο και μόνο επειδή προκαλεί μανιτάρια. Εάν κάνετε εξωραϊσμό για σκιά, φροντίστε να κόβετε τα δέντρα σας τακτικά για να μπαίνει λίγη ηλιοφάνεια. Ως πλεονέκτημα, αυτό θα διατηρήσει τα δέντρα σας υγιή και θα μειώσει την ποσότητα της σάπιας ουσίας στην αυλή σας.

Νομίζετε ότι το κατάστρωμα ή το crawlspace σας έχει γίνει ένα μητρικό σκάφος μανιταριών; Ξύστε την κάτω πλευρά για μύκητες και βεβαιωθείτε ότι τυχόν ξύλο είναι σφραγισμένο και σωστά κατασκευασμένο για αερισμό.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα φυτών και κατοικίδιων ζώων

Τα μανιτάρια έχουν τη θέση τους στο οικοσύστημα του γκαζόν και ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζονται οργανική ύλη, όπως φύλλα αποσύνθεσης και απορρίμματα κατοικίδιων ζώων, διευκολύνει την πέψη των φυτών και εισάγει νέα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Ωστόσο, εάν βλέπετε πάρα πολλά από αυτά, φροντίστε να:

  • Τσουγκράνατε τακτικά την αυλή σας
  • Αφαιρέστε τα κούτσουρα και τα κλαδιά δέντρων
  • Καθαρίστε μετά από κατοικίδια

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα μανιτάρια γκαζόν

1. Είναι τα μανιτάρια κακό για την αυλή σας;

Τα μανιτάρια είναι ένα σημάδι ότι το χώμα σας είναι υγιές και πλούσιο σε οργανικά υλικά, το οποίο είναι εξαιρετικό για τα φυτά σας. Με μέτρο, είναι πολύ χρήσιμοι. Μερικά μανιτάρια είναι σημάδι ασθένειες γκαζόνωστόσο, και τυχόν άγρια ​​μανιτάρια μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

2. Τα μανιτάρια που φυτρώνουν στην αυλή μου είναι δηλητηριώδη;

Μόνο για 3% των κοινών μανιταριών της αυλής είναι δηλητηριώδη, αλλά είναι καλύτερο να προχωρήσετε με προσοχή και να αποφύγετε την κατανάλωση μανιταριών που δεν έχουν καλλιεργηθεί ή αναγνωριστεί από ειδικό. Τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα είδη μανιταριών μπορεί να φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα και να αναπτύσσονται το ένα δίπλα στο άλλο στην αυλή σας.

Ακόμη και το πλύσιμο ή το μαγείρεμα δηλητηριωδών μανιταριών δεν θα τα κάνει βρώσιμα. Ενώ μπορεί να γνωρίζετε αμέσως εάν έχετε φάει ένα λιγότερο δηλητηριώδες είδος, τα συμπτώματα της άκρως τοξικής δηλητηρίασης από μανιτάρια μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να εμφανιστούν – ιδιαίτερα οι επιπτώσεις του Μανιτάρι Amanita “Death-cap”..

3. Τα μανιτάρια που μεγαλώνουν στην αυλή μου είναι βρώσιμα;

Ορισμένες ποικιλίες μανιταριών κήπου είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένου του μανιταριού φουσκωτού και των ιδιαίτερα περιζήτητων μορλεών. Λόγω του κινδύνου των τοξικών όμοιων, ωστόσο, αν θέλετε να φάτε μερικά μανιτάρια, επιλέξτε ένα κιτ καλλιέργειας μανιταριών.

Μανιτάρι Puffball
Δικαιώματα φωτογραφίας: aixklusiv / pixabay

Πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία φροντίδας γκαζόν

Τα μανιτάρια είναι σημάδι εδάφους πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά, αλλά πάρα πολλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα παιδιά, τα κατοικίδια και να περιορίσουν την ελκυστικότητα. Αν και η διάγνωση και η αφαίρεση ενός προβλήματος με μανιτάρια είναι σχετικά απλή, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν μόλις ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Εάν είστε λίγο χαμένοι στη σάλτσα μανιταριών, επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν της LawnStarter για βοήθεια. Είτε δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε από πού προέρχονται τα μανιτάρια σας, είτε αποφασίζετε μεταξύ των στρατηγικών αφαίρεσης είτε αναζητάτε τακτική βοήθεια περιποίησης γκαζόν για την πρόληψη μελλοντικών μυκήτων, οι πάροχοι μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν με το πάτημα ενός κουμπιού για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υγιές γκαζόν .

Κύρια φωτογραφία: LoggaWiggler / Pixabay

Annie Parnell

Annie Parnell

Με καταγωγή από την περιοχή της Ουάσιγκτον, DC, η Annie Parnell είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και παραγωγός ήχου με έδρα το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Είναι παθιασμένη με την κηπουρική, την υπαίθρια αναψυχή, τη βιωσιμότητα και όλα τα πράγματα με τη μουσική και την ποπ κουλτούρα.

Schreibe einen Kommentar