Καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν του Σαν Ντιέγκο

2
Καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν του Σαν Ντιέγκο

αναρτήθηκε από San Diego Landscaper την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

juniper_landscape_com_img_alt_tags_108

Το όμορφο τοπίο και ο τέλειος καιρός του Σαν Ντιέγκο το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μέρη στη χώρα για να ζεις. Ωστόσο, αν και είναι εύκολο να καλλιεργήσετε πολλά όμορφα φυτά και πλούσιους, πολυτελείς χλοοτάπητες σε αυτό το μέρος της χώρας, αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι σημαντικό να κάνετε τα σωστά βήματα για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του γκαζόν σας στο Σαν Ντιέγκο, όπως:

  • Κατανοήστε το χώμα σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε για να στηρίξετε ένα υγιές γκαζόν είναι καλό χώμα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ $20 που θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε το δικό σας έδαφος ή να ζητήσετε από το Juniper Landscape να το κάνει για εσάς! Τα αποτελέσματα των δοκιμών σας θα καθορίσουν το επίπεδο pH του εδάφους σας. Εάν δεν είναι ουδέτερο, μπορούμε να προσθέσουμε φώσφορο, άζωτο ή άλλα στοιχεία για να φέρουμε το χώμα σας στη σωστή ισορροπία.
  • Ελέγξτε την αποχέτευση σας. Μεγάλο μέρος της βρωμιάς της νότιας Καλιφόρνια είναι πυκνό και μοιάζει με πηλό, επομένως δεν είναι ιδανικό για την αποστράγγιση του νερού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλή ανάπτυξη, καθώς το έδαφος τείνει να συγκρατεί την υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερκορεσμό, ιδιαίτερα εάν ποτίζετε πολύ συχνά. Πριν ορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη συνοχή του εδάφους σας.
  • Επιλέξτε το σωστό γρασίδι. Δεν δημιουργείται όλο το γρασίδι ίσο. Μια ψηλή φέσουα απαιτεί λίγο νερό και ευδοκιμεί στον ήλιο, αν και δεν είναι τόσο ανθεκτική στην κίνηση με τα πόδια όσο άλλα είδη. Αντίθετα, ορισμένα ανθεκτικά είδη χόρτου που φαίνονται όμορφα πράσινα δεν είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου γρασιδιού προτού επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλά με τον τρόπο ζωής σας.
  • Λιπάνετε και ποτίζετε σωστά. Γενικά είναι καλό να κάνετε λίπανση την άνοιξη και το φθινόπωρο και να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα νωρίς το πρωί. Ωστόσο, διαφορετικά είδη γρασιδιού έχουν διαφορετικές ανάγκες σε νερό, γι‘ αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν ποτίζετε υπερβολικά ή υποποτίζοντας. Θα πρέπει επίσης να ξεριζώνετε συχνά εάν παρατηρήσετε παρεμβατικά είδη και να λάβετε υπόψη πώς θα διαχειριστείτε τα παράσιτα, από έντομα μέχρι κουνέλια.
  • Κόψτε την κατάλληλη στιγμή. Δεν πρέπει να κόβετε το γκαζόν σας μία φορά την εβδομάδα απλώς και μόνο επειδή είναι στο πρόγραμμά σας. Το γκαζόν σας πραγματικά σας λέει πότε να κόψετε! Ο γενικός κανόνας είναι να κόβετε όχι περισσότερο από το ένα τρίτο του ύψους του γρασιδιού, επομένως εάν το γρασίδι σας είναι πιο υγιές στις τρεις ίντσες, θα πρέπει να κόψετε μόνο όταν φτάσει τις τέσσερις ή περισσότερες ίντσες σε ύψος.

Καλέστε την Juniper Landscape Company για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε ένα όμορφο γκαζόν στο Σαν Ντιέγκο!

Schreibe einen Kommentar