Ανοιξιάτικοι κήποι σε έναν σύγχρονο θύλακα στα μέσα του αιώνα

1
Ανοιξιάτικοι κήποι σε έναν σύγχρονο θύλακα στα μέσα του αιώνα

Μόλις 10 μίλια νότια του DC στην Αλεξάνδρεια, βρίσκεται το Va Χόλιν Χιλς, μια κοινότητα 450 κατοικιών διάσημη για τα μοντέρνα σπίτια του Mid-Century. Από την ιστοσελίδα της:

Νικητής πολλών βραβείων σχεδιασμού, Χόλιν Χιλς θεωρείται μια από τις πιο όμορφα σχεδιασμένες και καλοδιατηρημένες μοντερνιστικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1946 και 1971, και ήταν το πνευματικό τέκνο του προγραμματιστή Robert Davenport και του αρχιτέκτονα Charles Goodman.

Όπως είπε κάποτε ο κριτικός αρχιτεκτονικής Μάικλ Σόρκιν, «Το Χόλιν Χιλς είναι ένα από τα πραγματικά χαρούμενα πειράματα στη νεωτερικότητα… το είδος της κοινότητας που τόσοι πολλοί μοντερνιστές ονειρεύτηκαν, ένα όμορφο μέρος κοινωνικού ακτιβισμού, αγάπης για τη φύση και πικνίκ».

Τα σπίτια είναι σε μια ποικιλία εγκεκριμένων σχεδίων (με πολλές επιτρεπόμενες παραλλαγές) και οι αλλαγές πρέπει να εγκριθούν από την Επιτροπή Αναθεώρησης Σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα είναι μια προσεκτικά διατηρημένη ιστορική κοινότητα.

Αλλά να γιατί το τοπίο είναι επίσης αρκετά αξιοσημείωτο.

Από την αρχή, ο Ντάβενπορτ και ο Γκούντμαν συμφώνησαν ότι η διατήρηση του φυσικού τοπίου και των περιγραμμάτων του χώρου ήταν πρωταρχικής σημασίας τόσο στη διάταξη των δρόμων όσο και στη χωροθέτηση των σπιτιών. φράχτες ή άλλα εμπόδια.

Τα σπίτια είναι προσεκτικά τοποθετημένα για να εκμεταλλευτούν τον δασώδη, κυλιόμενο χαρακτήρα της γης. Κατά την τοποθέτηση κάθε σπιτιού στο μεγάλο του (ένα τρίτο έως μισό στρέμμα) οικόπεδο, δίνεται προσεκτική προσοχή στον ηλιακό προσανατολισμό, την ανάγκη για μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής μεταξύ των γειτονικών σπιτιών και τη θέση του σπιτιού ώστε να προσφέρει στους ιδιοκτήτες του θέα καθώς και πλήρης εξωραϊσμός και ψυχαγωγική χρήση του οικοπέδου τους. Γίνεται πρόβλεψη για μελλοντικές πρόσθετες κατασκευές, όπως αερόδρομοι, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εργαστήρια και δωμάτια διαβίωσης.»

Η διαμόρφωση του τοπίου θεωρήθηκε απαραίτητη για τη διατήρηση του συνολικού περιβαλλοντικού χαρακτήρα της κοινότητας. Αρχικά, κάθε σπίτι πουλήθηκε με ένα ατομικό σχέδιο τοπίου για επιπλέον $100, το οποίο περιελάμβανε μια διαβούλευση με έναν αρχιτέκτονα τοπίου. Μετά τον πρόωρο θάνατο του πρώτου αρχιτέκτονα τοπίου, ο διεθνώς γνωστός Dan Kiley ανέλαβε αυτή τη δουλειά για μερικά χρόνια.

The No-Screen, No-Fence Vision

Ο αρχικός σχεδιαστής τοπίου οραματίστηκε μια απρόσκοπτη συγχώνευση γειτονικών ακινήτων. «Προσπάθησα να συνδέσω το ένα μέρος με το άλλο [to] Κάντε την κοινότητα να μοιάζει σαν να μην υπάρχουν μεμονωμένα οικόπεδα, αλλά ένα όμορφο πάρκο», είπε.

Καλά! Οι αναγνώστες μπορεί να θυμούνται την αγανάκτησή μου με ένα βίντεο που δείχνει τις πολλές απόπειρές μου για προστασία της ιδιωτικής ζωής και τον έλεγχο των κακών προβολών παρά το αρχικό όραμα του συνεταιρισμού μου για ανοιχτό χώρο σαν πάρκο. Οι κάτοικοι του Hollin Hills καταφέρνουν να εξακολουθούν να διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα επειδή τα γενναιόδωρα μεγέθη παρτίδων τους επιτρέπουν στα μεγάλα φυτά να κάνουν τη δουλειά.

Αυτό που μου προκαλεί έκπληξη είναι η διατήρηση του κανόνα του μη περιφράγματος, παρά τις εκκλήσεις των ιδιοκτητών σκύλων για την κατάργησή του (φαντάζομαι).

Η επίσκεψή μου

Ανακάλυψα το Hollin Hills χάρη σε έναν παιδικό φίλο που ζει λίγα τετράγωνα μακριά. Μετά από μια βόλτα, ζήτησα να επιστρέψω την άνοιξη και κανόνισε να συναντήσω δύο από τους πιο μανιώδεις κηπουρούς του και να δω τους κήπους τους.

Ο κήπος του Γκρέτσεν Σπένσερ

Θέα από το δρόμο. Δείτε ποιος χρειάζεται μια οθόνη απορρήτου όταν έχετε τέτοια φυτά!

Κύρια είσοδος.

Αυτά τα χρώματα! Αγαπώ ιδιαίτερα το πορτοκάλι των ιθαγενών αζαλέων.

Η Γκρέτσεν προσθέτει με ενθουσιασμό ιθαγενή φυτά κάθε ευκαιρία που έχει, συμπεριλαμβανομένων των Lyleleaf Sage, όπως φαίνεται παραπάνω, αυτό εξαπλώνεται γρήγορα στο γρασίδι της. Μου έγραψε ότι «Ενώ οι χρυσοί σπίνοι απολάμβαναν τον σπόρο, τώρα αποφάσισα ότι πρέπει να τα βγάλω όλα! Αποφάσισα να ξαναφτιάξω εκείνη την πλευρά του κρεβατιού του κήπου με φτέρες και αφρώδες λουλούδι κ.λπ. Πραγματικά με τρέλανε!».

Τα φυτά που μας τρελαίνουν είναι πολύ εμπνευσμένα. Ώρα για το επόμενο πείραμα!

Πάνω, η Γκρέτσεν με τον φίλο μου από την έκτη δημοτικού ξανά Bon Air, Βιρτζίνια.

Ο κήπος της Katie Macklin

Η Katie έχει κάνει την κηπουρική επάγγελμά της. Αυτή τη στιγμή παρέχει συμβουλές για τη φροντίδα και την ανάπτυξη κήπου, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης τεχνικών.

Ο πίσω κήπος της Καίτης είναι ενάμιση στρέμμα! Η φροντίδα του γκαζόν είναι κτήμα του συζύγου της.

Μια χαρούμενη Κολομβίνα δίπλα στην εξώπορτα. Και στα δεξιά, α Chindo viburnumπου είναι ανθεκτικό μόνο στη Ζώνη 7, αλλά με την υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να αρχίσει να αντικαθιστά τον απαίσιο Euonymus που χρησιμοποιείται συνήθως σε αυτήν την περιοχή για φράκτες.

Η Γκρέτσεν και η Κέιτι στρογγυλεύουν την επιστροφή.

Ο σύζυγος της Katie, Marc, κάνει όλες τις λιθοδομές στο ακίνητο και λατρεύει να δημιουργεί ίχνη όπου μπορεί. Εδώ είναι μόνο ένα.

Εδώ δημιουργείται μια καμάρα με σοφό κλάδεμα δύο Κρυπτομεριών.

Περισσότερα Gardens of Unknown Gardeners

Βράχος κήπος.

Το Candytuft στα καλύτερά του – μαζεμένο και ανθισμένο.

Schreibe einen Kommentar